Languages:

This site is created using Wikimapia data. Wikimapia is an open-content collaborative map project contributed by volunteers around the world. It contains information about 32450908 places and counting. Learn more about Wikimapia and cityguides.

Huşi recent comments:

  • "Constructorul" "factory", stelian222 wrote 13 years ago:
    bravo ma, stii o multime de chestii
  • Fost teren a fabricii de conserve, stelian222 (guest) wrote 13 years ago:
    Man, vezi ca terenul ala are asa la o simpla calculare cam 45Ha
  • "Constructorul" "factory", flovs wrote 13 years ago:
    In anii "de glorie" 80'' aici era adus ciment in vrac cu vagoane UCS (trenuri-naveta), aici producandu-se placi prefabricate din beton=armat!
  • Handicraft complex "Zorile"., flovs wrote 13 years ago:
    Cuprindea: reparatii ceasuri, radio-tv, incaltaminte.
  • Complex hadicraft at "Rasaritul" cooperative, flovs wrote 13 years ago:
    In 1989 acest complex cuprindea: atelier foto, magazin pentru comanda imbracaminte (la parter) si ateliere confectii (la etaj)
  • Former "Zorile" cooperative workshops., flovs wrote 13 years ago:
    Sectia de tamplarie a cooperatiei mestesugaresti
  • canteen welfare, flovs wrote 13 years ago:
    Si sediul PRM
  • Here is in fact "Goscomloc" Husi, flovs wrote 13 years ago:
    In 2011 societatea "Goscomloc" Husi este declarata falimentara. Dupa preluarea activitatilor de catre alte societati( Aquavas- apa si canalizare, Urbancalor- energie termica, Serviciul de Salubritate- salubritatea si curatenia), "Goscomloc" ramane practic fara "obiectul muncii".
  • Here is in fact "Goscomloc" Husi, flovs wrote 13 years ago:
    Dupa 2004, centralele termice a Goscomloc sunt trecute pe gaz metan, dar debransarile masive (in 1989 erau in Husi cca 5.000 de apartamente bransate la sistemul de termoficare) fac ca multe centrale sa se inchida. In prezent, problema presanta ar fi identificarea acelor centrale termice care mai au abonati suficienti si modernizarea lor (cazane, aparatura de control, schimbatoare de caldura, conducte de termoficare), pentru a putea oferi un serviciul de calitate la un pret accesibil si astfel a determina populatia sa se reintoarca la sistemul centralizat de termoficare. In 1989 salubrizarea era asigurata de: tomberoane de gunoi ("model vechi"), autogunoiere "Carpati", autostropitoare si autovidanja. Maturarea strazilor se realiza manual ("cu tarnu'). In 2006, prin eforturile primarului Tudor Stafie, este adusa o autogunoiera moderna si tomberoane ecologice. Ar mai trebui o automaturatoare, autostropitoare si autovidanja noua.
  • Centrala termica nr., flovs wrote 13 years ago:
    Inchisa din ?
  • Centrala termica nr., flovs wrote 13 years ago:
    Inchisa din ?
  • Vocational school for girls, Guest (guest) wrote 13 years ago:
    Pana in 1963 aici a functionat un penitenciar. Apoi s-a deschis o "scoala speciala".
  • Here is in fact "Goscomloc" Husi, Guest (guest) wrote 13 years ago:
    Primele lucrari, pentru alimentarea cu apa in sistem centralizat in Husi se fac dupa 1851. In 1942 (sub conducerea primarului maior V.V. Andrian), incepe constructia unui nou sistem de alimentare cu apa, prin puturi forate din punctele "Ochi" si "Focsoaia", si tuburi de beton, tuburi de fonta si rezervor din beton. In 1974 este inaugurata aductiunea de apa de la Prut (sub conducerea primului secretar Ioan Croitoru). Distributia apei potabile in Husi este asigurata de: statia de pompare Poganesti, statia de tratare a apei (prin clorurare), conducte de distributie din beton, otel si plastic. Lungimea retelei de distributie a apei potabile in Husi masoara 72 km, iar capacitatea de inmagazinare a apei potabile (in cele 3 rezervoare) de 9250 mc. Reteaua de canalizare (menajera) in Husi a aparut la inceputul anilor 60', o data cu constructia primelor blocuri. Lungimea retelei de canalizare menajera in Husi este de 64 km, cu statie de tratare a apelor uzate. In prezent, cea mai mare problema edilitara a Husului ar fi: extinderea retelei de apa-canal pe toate strazile din toate cartierele (Cotroceni, Corni, Raesti, Dric, Bulgari, Plopeni, Brosteni, Dobrina, Gara-Saca, Dacia, Cartierul Nou), inlocuirea tuturor conductelor de apa-canal din oras (cu conducte din pexal), si modernizarea statiilor de: pompare Poganesti, tratare apa (prin ozonizare) si epurare ape uzate. Primele centrale termice de cartier (functionand pe CLU) au aparut in Husi la sfarsitul anilor 60'. In 1989 exista 9 centrale termice de cartier, care furnizau caldura si apa calda, la blocuri. Daca in anii 70' se furniza caldura si apa calda in parametri optimi, in anii 80', o data cu politica de "economie", s-a redus furnizarea acestora. In 1989 apa calda se livra in Husi de doua ori pe an (de Pasti si de Craciun). In 1990 s-a furnizat pentru ultima oara apa calda in Husi (in 1998 a mai fost o incercare de reluare a serviciului acesta).
  • Here is in fact "Goscomloc" Husi, Guest (guest) wrote 13 years ago:
    Infiintata in 1957 sub numele de "IGO Intreprinderea de Gospodarire Oraseneasca"
  • Cooperative farm CAP-Husi, flovs wrote 13 years ago:
    Acum este statie a LUKOIL, pentru carburanti!
  • The only container crane from Husi, flovs wrote 13 years ago:
    Aici, la capatul strazii A.I.CUZA se afla depozitul de materiale al SUC/Petalul Husi. Tot aici se afla si singura macara tip "pod rulant/transteiner" din Husi. Aici urma sa ajunga si calea ferata spre zona industriala.
  • Centrala termica nr. 1, flovs wrote 13 years ago:
    A fost si singura centrala termica din oras construita in subteran, unde iarna apa din cazane si instalatii nu ingheta niciodata!
  • Centrala termica nr., flovs wrote 13 years ago:
    Centrala termica nr. 2
  • Centrala termica nr., flovs wrote 13 years ago:
    Initial, caldura si apa calda la blocurile din "Zona industriala" erau furnizate de centrala termica a fabricii de conserve. Dupa inchiderea acesteia, "Goscomloc" construieste aceasta centrala termica, trecuta pe gaz metan din ? In prezent nu mai functioneaza!
  • Centrocoop warehouse, flovs wrote 13 years ago:
    In anii 80' in Husi, multumita eforturilor directorului ICSM (Hristea) si sefului "Grup Depozite Husi" (Onose Valerian) nu a fost niciodata criza de alimente (ulei, zahar, lapte si preparate lactate, carne si preparate din carne), cum s-a intamplat in alte zone din tara!